Βιογραφικό

Ο χειρουργός Dr. Γεώργιος Β. Αναστασόπουλος M.Sc. γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από επιτυχή συμμετοχή του στις πανελλαδικές εισαγωγικές εξετάσεις. Αποφοίτησε το 1999 και ακολούθως εκπλήρωσε την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Ρόδου και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως οπλίτης ιατρός. Στη συνέχεια ξεκίνησε την ειδίκευσή του στη Β' Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αρεταίειου νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του ως Χειρουργού συμμετείχε ενεργά στο κλινικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρεταίειου νοσοκομείου, λαμβάνοντας μέρος στις δραστηριότητες όλων των τμημάτων του (Τμήμα Μαστού, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Ογκολογικά Συμβούλια, Πειραματικό Χειρουργείο, Ενδοσκοπικό Τμήμα). Κατά το έτος 2003 έλαβε τιμητικό έπαινο ήθους και επιστημονικής επίδοσης από το διευθυντή της κλινικής καθηγητή Π. Δημακάκο. Επίσης εργάστηκε επί 6μήνου ως ειδικευόμενος ιατρός στην πανεπιστημιακή Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου, υπό τη διεύθυνση του καθηγητού Γ. Κρεατσά και στη Θωρακοχειρουργική κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, υπό τη διεύθυνση του Δρος Α. Λιούλια.

Το 2008 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2009 του απονεμήθηκε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο: «Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική» και βαθμό: «Άριστα».

Έχει μετεκπαιδευθεί σε κέντρα της Γαλλίας (Στρασβούργο), της Γερμανίας (Βερολίνο, Μαγδεμβούργο, Δρέσδη, Λειψία, Ρόστοκ), και της Ελβετίας (Ζυρίχη). Συγκεκριμένα, κατέχει πιστοποίηση στην προχωρημένη λαπαροσκοπική χειρουργική και στη λαπαροσκοπική χειρουργική του παχέος εντέρου (IRCAD-EITS, Luis Pasteur University, Diplome D' Universite De Chirurgie Laparoscopique, France, Laparoscopic Colorectal Surgery Advanced Course, IRCAD-EITS, Στρασβούργο, Γαλλία), καθώς και πιστοποίηση για την θεραπεία πρωκτολογικών παθήσεων και τη χρήση διορθικού υπερηχοτομογραφήματος (Universitätsspital, Ζυρίχη, Ελβετία).

Εκπαιδεύτηκε στη χρήση της διορθικής μικροχειρουργικής τεχνικής (ΤΕΟ- Τransanale Εndoskopische Οperation) στην πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Μαγδεμβούργου της Γερμανίας.

Από το 2009 ως το 2012 μετεκπαιδεύτηκε / εργάστηκε για περίπου 3 έτη ως έμμισθος, ειδικός χειρουργός (επιμελητής) στο Vivantes Klinikum Spandau του Βερολίνου. Στο νοσοκομείο αυτό, που αποτελεί κέντρο ελάχιστα επεμβατικής (λαπαροσκοπικής) χειρουργικής (Zentrum für Minimal Invasive Chirurgie), πιστοποιημένο κέντρο ογκολογικής χειρουργικής (Onkologisches Zentrum), κέντρο χειρουργικής των κηλών (DHG Siegel) και κέντρο αναφοράς χειρουργικής της παχυσαρκίας (CAADIP), θήτευσε δίπλα στον διεθνούς φήμης Χειρουργό και πρωτοπόρο στον τομέα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, Professor Dr.med. F. Köckerling, καθώς και στον Professor Dr.V.Lange.

Από το 2013 ως και το 2014 μετεκπαιδεύτηκε / εργάστηκε για περίπου 2 έτη επίσης ως έμμισθος ειδικός χειρουργός (επιμελητής) στη Χειρουργική και Θωρακοχειρουργική Κλινική του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, Klinik für Chirurgie und Thoraxchirurgie, DRK Kliniken Berlin Mitte, υπό τη διεύθυνση του PD Dr.med. P. Schneider, η οποία αποτελεί πιστοποιημένο ογκολογικό κέντρο (OnkoZert).

Καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στη Γερμανία ασχολήθηκε εντατικά με όλο το φάσμα της ελάχιστα επεμβατικής (λαπαροσκοπικής/ενδοσκοπικής) χειρουργικής, της χειρουργικής ογκολογίας και της χειρουργικής πρωκτολογίας.

Ο Dr. Γεώργιος Αναστασόπουλος M.Sc. έχει αναπτύξει ήδη από τα χρόνια της ειδικότητάς του στη Χειρουργική συγγραφική δραστηριότητα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια Χειρουργικής.

Από τα τέλη του 2014 δραστηριοποιείται στην Αθήνα ως Γενικός Χειρουργός σε διάφορα ιδιωτικά θεραπευτικά ιδρύματα ενώ παράλληλα παραμένει ενεργό μέλος της Γερμανικής Εταιρείας Γενικής και Σπλαγχνικής Χειρουργικής (DGAV).

Τον Οκτώβριο 2015 ανέλαβε θέση Επιμελητή Χειρουργού, τον Μάϊο 2020 θέση Αναπληρωτή Διευθυντή Χειρουργού, ενώ από τον Ιανουάριο 2022 διευθύνει τη Β' Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center".

Dr. Γεώργιος Β. Αναστασόπουλος M.Sc.
Γενικός Χειρουργός

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Εξειδικευθείς στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική
Μετεκπαιδευθείς στη Γερμανία

©Γεώργιος Β. Αναστασόπουλος all rights reserved | designed and developed by reload